FORMATOR:
Asis.med.gen.lic. POPOIU CARMEN

SCOPUL PREGĂTIRII PREOPERATORII:
 Pregătirea pacientului înaintea intervenției chirurgicale este un element major de prevenire a infecțiilor postoperatorii. De ea depinde reușita operației și evoluția postoperatorie.
 Neutralizarea surselor de suprainfecție care au originea: la nivelul pielii (incizie); la distanță (naso-faringian și vezica urinară).
 Reducerea posibilităților de contaminare a pielii, prin utilizarea de antiseptice.
 Depistarea și semnalarea unor leziuni cutanate, infecții ORL sau urinare recente ori vindecate, paraziți externi, posibilități de alergie.
De felul cum este primit bolnavul în secția de spital și cum este pregătit pentru operație pot depinde, în mare măsură, reușita intervenției chirurgicale și evoluția postoperatorie.
În general, pentru pacient nu există intervenție chirurgicală „minoră” o operație fiind o experiență nouă, pe care o trăiește bolnavul.
Teama îi face pe unii pacienți să refuze operația, sub pretextul că ar dori să mai încerce cu tratament medicamentos, sau că doresc o amânare pentru rezolvarea unei probleme personale.
ÎNGRIJIRILE POSTOPERATORII încep imediat după intervenția chirurgicală și durează până la vindecarea completă a bolnavului.
Îngrijirile postoperatorii se acordă în funcție de natura intervenției, de complicațiile care au survenit intraoperator, de felul anesteziei și starea generală a bolnavului.
După intervenția chirurgicală bolnavul poate fi transferat: în serviciul de terapie intensivă; sala de trezire; în patul său.
Obiective:
 restabilirea homeostaziei fizice si psihice;
 prevenirea și tratarea complicaților postoperatorii imediate și precoce;
 managementul durerii.

Pentru a putea vizualiza acest curs în intregime, trebuie sa fi autentificat și apoi să alegi să te înscrii la acest curs.

Intră în cont
Categorii: Cursuri