FORMATOR:

Asis.med.gen.lic. ȘANDOR ANA

Un stil de viață sănătos presupune o nutriție sănătoasă, o igienă a somnului, activitate fizică regulată, socializare, activități de relaxare, meditație, o monitorizare regulată a stării de sănătate sau de boală.
Analizele medicale de laborator reprezintă unul dintre cele mai eficiente moduri prin care se pot depista probleme la nivelul întregului organism, deficiențe sau anomalii ale corpului și se poate stabili un diagnostic corect. Analizele de sânge ajută la depistarea agenților patogeni sau tumorali din organism, completând consultul medical și confirmând sau infirmând anumite suspiciuni de boală.

Sigmund Freud a spus: „Sănătatea este capabilitatea de a iubi și de a munci”.

Analizele de sânge trebuie făcute cel puțin o dată pe an. Scopul acestora este de a indica starea generală de sănatate, dar și de a depista anumite probleme specifice. Totodată, analizele de sânge pot fi recomandate de către medic și pentru a monitoriza modul în care un tratament functionează.
Recoltarea probei de sânge se poate realiza în orice moment al zilei. Este adevărat însă că anumite analize sunt mai relevante dacă sângele este recoltat dimineața, pe stomacul gol. Medicul specialist va oferi indicațiile necesare cu privire la condițiile de recoltare. Pentru ca anumite analize, precum colesterolul, glicemia sau trigliceridele, să nu fie compromise, ideal ar fi să se evite consumul de grăsimi și zahăr înainte de recoltarea probei de sânge.

Pentru a putea vizualiza acest curs în intregime, trebuie sa fi autentificat și apoi să alegi să te înscrii la acest curs.

Intră în cont
Categorii: CursuriOAMR Salaj