FORMATOR:
Doctorand Csakvari Adriana Cecilia

,,Sanatatea este unul din lucrurile pe care le apreciem dupa ce nu le mai avem”

Progresul medicinei si al tehnicilor de laborator a facut ca, in momentul de fata sa avem la dispozitie o multitudine de analize de laborator cu ajutorul carora sa se stabileasca diagnosticul unor boli, uneori chiar inainte de aparitia simptomelor evidente. Asistentul medical de laborator se ocupa in principal cu analizarea probelor biochimice utilizand tehnici de investigare a probelor recoltate, asigurarea conditiilor necesare analizarii probelor, asigurarea protectiei impotriva contaminarii cu microbi, recoltarea probelor biologice, utilizarea aparaturii de laborator, sterilizarea materialelor si instrumentelor, asigurarea conditiilor igienico-sanitare in laborator, aprovizionarea cu substante si materiale de laborator, completarea documentelor specifice activitatii de laborator, programarea pacientilor pentru investigatii de specialitate, înregistrarea rezultatelor investigaţiilor şi comunicarea beneficiarilor a rezultatelor investigaţiilor efectuate. Analizele biochimice de laborator sunt instrumente eficiente de evaluare a stării de sănătate a oamenilor, înfăţişează activitatea biochimică a tuturor organelor din corp si studiaza compozitia biochimica a produselor biologice. Este important de ştiut că rezultatele analizelor pot fi valori normale sau variaţii care pot avea etiologie fiziologica sau patologica. Rezultatele analizelor medicale de laborator cu valori peste cele normale necesită investigaţii mai amănunţite pentru precizarea diagnosticului şi recomandarea unui tratament cât mai eficient.
Un bilant de analize biochimice poate depista precoce boli precum: diabet zaharat, boli hepatice, boli renale, dislipidemii, carente nutritionale, guta, boli endocrine etc.

Pentru a putea vizualiza acest curs în intregime, trebuie sa fi autentificat și apoi să alegi să te înscrii la acest curs.

Intră în cont
Categorii: Cursuri