FORMATOR;
Tehnician principal de radiologie și imagistică medicală – doctorand: Sabou Lavinia-Andreea

Imagistica medicală permite dobândirea unor informații despre starea organismului, prin interpretarea unor imagini obținute în urma interacțiunii dintre corpul omenesc și unii factori fizici, cât și în urma emisiei de radiații asupra acestuia. După realizarea acestei interacțiuni, un parametru al factorului fizic se va modifica. Imaginea zonei investigate se va obține în urma convertirii valorilor parametrului fizic în diferite culori, diferite tonuri de gri și luminozități diferite, asociate convențional.
Radiațiile X, radiațiile ionizante emise de radioizotopi, ultrasunetele, câmpurile electromagnetice, sunt doar câțiva factori fizici adesea folosiți în imagistica medicală.
Diferitele tehnici imagistice utilizate ne pot furniza informații funcționale sau anatomice, în funcție de timpul de achiziție a datelor, factorul fizic utilizat și mecanismul de interacțiune a razei cu țesutul/ zona de interes.
Radiografia convențională a devenit metoda radio-imagistică de referință în obținerea diagnosticelor afecțiunilor osoase, a fracturilor de primă intenție și pentru investigarea afecțiunilor pulmonare, fiind și cea mai ieftină.

Pentru a putea vizualiza acest curs în intregime, trebuie sa fi autentificat și apoi să alegi să te înscrii la acest curs.

Intră în cont
Categorii: CursuriOAMR Salaj