FORMATOR:

Asis.med.gen.lic. ARDELEAN RODICA

Asistenta medicala de urgenta este reprezentata de accidentarea sau imbolnavirea acuta, care necesita acordarea primului ajutor calificat si/sau a asistentei medicale de urgenta, la unul sau mai multe niveluri de competenta, dupa caz.
Poate fi urgenta cu pericol vital, unde sunt necesare una sau mai multe resurse de interventie prespitaliceasca, continuand ingrijirile intr-un spital local, judetean sau regional.
Sau urgenta fara pericol vital, unde ingrijirile pot fi efectuate, dupa caz, cu/sau fara utilizarea unor resurse prespitalicesti, la un centru ori cabinet medical autorizat sau dupa caz, la un spital.
Urgenta inseamna lucrul sub presiune permanenta. Si e drept ca nu este pentru oricine! Este nevoie de acel tip de oameni pentru care viteza, adrenalina, usurinta naturala de a se adapta la cele mai diverse contexte vin natural sau reprezinta un mediu potrivit si un stil de viata. Disponibilitatea pentru a actiona cu aceeasi eficienta la ore imposibile, zi sau noapte, de a interactiona cu o multitudine de tipologii de pacienti si colegi. Este un domeniu pentru eroi si pentru oameni care oricand ar putea juca in filme, doar ca este vorba de viata reala.

Pentru a putea vizualiza acest curs în intregime, trebuie sa fi autentificat și apoi să alegi să te înscrii la acest curs.

Intră în cont
Categorii: CursuriOAMR Salaj