FORMATOR:

Asis.med.gen.lic. ȘANDOR ANA

Corpurile noastre sunt alcătuite din mici componente numite celule, care includ globulele roșii și globulele albe. Un anumit tip de globule albe are rolul de a ajuta corpurile noastre să lupte împotriva infecțiilor. Unele tratamente reduc numărul acestor globule albe din corpurile noastre. Dacă numărul acestor globule albe scade, o infecție minoră poate deveni foarte gravă, poate provoca moartea în doar câteva ore.
O infecție sau un sepsis poate apărea oricând. Riscul este, de obicei, cel mai ridicat atunci când numărul globulelor albe care luptă împotriva infecțiilor este cel mai scăzut.
Sepsisul este uneori numit otrăvirea sângelui. Acesta apare când corpul omenesc reacționează la o infecție autoatacându-se, în loc să atace infecția. Sepsisul trebuie tratat rapid la spital, deoarece se poate muri din cauza sepsisului, dacă acesta nu este tratat rapid. Când sepsisul este tratat rapid, majoritatea persoanelor se vindecă complet. Deci, pentru orice simptom al unei banale infecții, ar trebui să se facă un set de analize care să excludă din calcul un sepsis.

Pentru a putea vizualiza acest curs în intregime, trebuie sa fi autentificat și apoi să alegi să te înscrii la acest curs.

Intră în cont
Categorii: CursuriOAMR Salaj